Alda Merini-Shqipëroi: Lefter Shomo


A L D A M E R I N I

Fëmijë, në se gjen

balonin e fantazisë tënde,

lidhe me inteligjencën e zemrës.

Do të shohësh të shpërthejnë kopshtet magjikë

dhe nëna do të bëhet bima

që do të të mbulojë

me gjethnajën e saj.

Bëji duart e tua

dy pëllumba të bardhë

që do të sjellin paqen

dhe rendin e gjërave.

Para se të mësosh të shkruash

shikoju më parë

në ujin e ndjenjës.

Shipëroi nga italishtja: Lefter Shomo

About Post Author