-Alma Sinan Feruni-Mall…edhe për atë lotin që papritur u derdh


Mall…edhe për atë lotin qe papritur u derdh.

Për shpirtin qe nder vise kushedi ku bredh.

Mall për jetën qe dridhet ne korda shpërthimesh.

Kur prekja fundin nder hove përgjërimesh.

Mall…per kohen e pa jetuar kurrë.

Kur qiejt ngryseshin e mblidheshin ne pëlhurë.

Mall kur si Penelope prisja Uliksin e shkrete.

Dhe diellin e prisja nder krahe te me mbështjell.

Mall…. edhe pse kurrë nuk prekja lumturinë.

Kur lotët rridhnin rreke mbi shpirtin regëtime.

Mall per ndjenjën qe u muros e gjalle.

Mbi pentagram te jetës sa netë degdisur ranë.

Mall….eh malli thonë se robëron dynjanë.

Çudi…kjo jete çudi.

Ne zjarr shkarpat po digjen ngadalë.

About Post Author