Amanet për shpirtin-Xheladin Hamza


Amanet për shpirtin

Mos ma gerythni shpirtin ne fyt

Se është vetëm i imi .

Kam amanet nga i madhi Zot

Ta ruaj te pastër

Dhe ta kthej ashtu si ma fali

Te bardhe si biluri

Edhe atëherë.

Kur me kaplojnë

Mendimet e zeza

Nga djalli i mallkuar

Unë serish shpirtin.

E mbaj te pastër e te bardhe

Nuk lejoj qe mbi te

Te bie asnjë njolle e zeze

Se është vetëm i imi

Dhe mbaj amanet për te.