Amijete Çollaku:Virozë dashurie!


Virozë dashurie!

Një ditë si dje thanë, u shkëput nga orbita zemër,

një molekulë “viroze”

(emri saj dashuri),

që një ditë, shpallet ditë feste

prek të gjithë, kjo lloj “virozë”zemre

kalon nga njeriu në njeri, nga njeriu te kafshët,

te natyra,

bimësia, gjithësia dhe anasjelltas kthehet tek ty.

Asnjë mënyrë mbrojtëse s’vlen,

as maska, as vaksinë, asnjë send.

Madje është më lart, se çdo shkencë e çdo universitet

ajo, është ilaçi,

është doktori vetë

të rringjall dhe kur je gati duke vdek.

Është një trup, që shpërbëhet në miliarda atome e molekula dhe galaktikën mbulon

është një rreze drite, që me shpejtësi të paimagjinushme ec

dhe kur prizmin e qelqtë ndesh

në miljarda rreze spektrash shumëngjyrëshe shndërohet dhe gjithësinë magjishëm prek ngroh e përkëdhel…

Si një shigjetë magjike depërton në kështjella e mure të hekurta,

porta të blinduara, largësi, burgje ligje, për të arritur në objektivin zemër.

Nuk prek vetëm ata, që zemrën mbajnë të mbyllur

atyre, që ju pëlqen të jetojnë në errësirë

atyre, që drita dhe bukuria e saj i shqetëson dhe s’kanë atë privilegj t’ja shijojnë magjinë.

Simtoma; buzëqeshje, harmoni, paqe, dashuri për vete, për gjithësinë

në zemër, ndjen gëzim

në shpirt ndjejnë ngrohtësi, mirëkuptim, mrekulli…

sa xhelozojnë dhe ata, që zemrën mbajnë mbyll sa duan të preken nga kjo “virozë,” ti mbështjell mandelli i dashurisë..

Terapia, ndër shekuj e pazbuluar..

Uroj që nga kjo “virozë” dashurie, të gjithë të jemi infektuar

Është mrekulli, të duash e të të duan

është mrekulli, të jetosh i dashuruar!