Ana e malit-Vladimir Bizhga


Ana e malit

Goditur,

isha

unë,

Dhevështruesi.

Tërhequr,

për qiell,

për dhe,

për gurë,

për ujë,

për mal,

për fushë,

për diell,

për hënë

për buzët,

e tua.

Asgjë,

Sa një

Buzëqeshje.

Kam qenë,

në ferrin

e hidhur,

tek puthia

dhe seksi,

tek perdet

e mbyllura,

ne kurtinka

te bardha,

me qëndisje

bullgare.

Ne ballkonet

e hapur,

aty ku

çarçafët,

diellin

perqafoin.

Atje

dhe atje,

ku hija

juaj,

40 dite,

nuk e qëndron

dhe jeta

ime,

në xhamat

pasqyrë.

Gjithnjë,

të njëjtën

gjë

unë shoh,

permes

gjetheve

të lisit,

e zhurmës

së enës,

së bakërt,

fatin

e ardhmë.

Cupat,

me gjinje

te gufuar,

buzeqeshjen

rrembyer

e kane,

Natën

e tretë,

kur buka

e thyher,

mbi djep

ashte

dhane

monopol.

Ne perendim

të Diellit,

në jug

të kufirit,

si trokitje

e lehtë

në errësirë,

në zhgënjimin

e heshtur,

Kronikat

e zoqeve

rilexoi.

LAD BIZHGA@26qershor

.