Andej matan detit me valë-Godo Mehmetaj


Andaj matan detit me valë

të lashë e dashur ika nga halli

Lotët të iknin faqes të lanë

dilnin nga sytë e tu kristali

Në trupin tim rëndonte një mal

dhe ty të mbaja futur në gji

kalonin muajtë e digjte malli

te ti të vija si një pulbardhë

Koha kalonte më mungoje shumë

ndoshta më shumë e ndjeja un

mbuloja kokën si për gjumë

në ëndërr te ti vija fortuna

Nga Godo Mehmetaj