Angela Kosta përkthen vargjet e poetes braziliane Diane Ouverney


Sot sjellim për lexuesit poeten braziliane Diane Ouverney.DIANE OUVERNEY ka lindur dhe jeton në Nova Friburgo, RJ (Brazil). Ajo ështē redaktore në Revistën Prestigjioze Ndërkombëtare Netrazol Literary Magazine.

SHKËLQIMI I SYVE TË MI

Shkëlqimi i syve të mi
Është si një eklips hënor…
Lartësohet për të rilindur si një hënë e re
Dëshmi e dashurisë së vërtetë
Si Dielli dhe Hëna.
Natë e errët… qiell i zi…
Eklipsi i një hënë e re
Kaq të bukur dhe unike
Shkëlqimin e diellit rrëmben.
Takim i rrallë…
Ti dielli… Unë hëna
Mos e shiko hënën vetëm në Eclipse
Shpresoj sërish të takohemi
Eklipsi i Hënës.

JETA

Jeta është një varg fillimesh të reja
të cilat duket që nuk kanë fund.
Në çdo kohë që mundemi një fazë e re nis.
ta ndryshojmë drejtimin që marrim
dhe ta lëmë të rikthehet gjithçka siç ka ndodhur. Ndaj, kurrë mos u dorëzo
Përpara në çdo rrethanë shko!
Mos dysho në përpjekjen për të luftuar
për atë që beson.
Mos u dorëzo kurrë, çfarëdo që të ndodhë.
Dhe do fitimtar do të dilni në këtë betejë.
Asnjëherë mos i shihni njerëzit
vetëm nga jashtë,
përpiquni të zbuloni
vlerën e tyre të vërtetë nga brendësia e shpirtit!

SE SYTË E MI…

Mos u lodh kurrë duke kërkuar përkëdhelje.
Shpirti im kurrë
nuk do të heqë dorë
nga i të qenurit e magjepsur.
Se mund të lexoj një mijë herë
të njëjtën poezi dhe prapë të mahnitem.
Nuk është bukuria ajo që magjeps,
por më tepër ëmbëlsia e çastit.
Nuk është ajo që shohin sytë,
por më tepër atë që ndjen shpirti.
Sepse ndjenja është
shumë më e madhe sesa shikimi.

O BRILHO DOS MEUS OLHOS

É como um eclipse lunar…
Surge para uma nova lua nascer
Prova de um Amor real
Como o do Sol e a lua.

Noite escura, céu negro
Um eclipse, uma lua nova
Tão linda e única
Apossa-se do brilho do sol.

Encontro raro
Você o sol
Eu a lua
Não olhe pra lua
Só no Eclipse
Esperança de se encontrar
Eclipse lunar.

VIDA

A vida é uma sucessão de recomeços
que parecem não ter fim.
A qualquer momento você pode
iniciar uma nova etapa.

Mudar o rumo que leva e deixar para
trás tudo que passou. Por isso,
nunca se dê por derrotado,
vá em frente em qualquer circunstância.

Não duvide do esforço em lutar
por aquilo que acredita.
Nunca desista,
aconteça o que acontecer.

E sairá vencedor dessa batalha.
Nunca enxergue as pessoas
somente por fora, tente descobrir
o verdadeiro valor delas por dentro!

QUE MEUS OLHOS…

Jamais se cansem de procurar leveza.
Que minha alma nunca desista de se encantar.
Que eu possa ler mil vezes a mesma poesia e ainda sim me maravilhar.
Não é a beleza que encanta,
mas sim a suavidade do momento.
Não é o que os olhos vêem,
mas sim aquilo que a alma sente.
Porque sentir é muito maior do que olhar.

Përktheu në shqip dhe pregatiti materialin Angela Kosta Akademike, shkrimtare, poete, eseiste, gazetare, përkthyese.