Angela Kosta shqipëron vargjet e poetes dhe piktores maqedonase Gordana Andonovska


Gordana Andonovska është poete dhe piktore. Ajo jeton dhe punon në vendlindjen e saj Kumanovë, Republika e Maqedonisë.

Dashuri e pabesë

Duke udhëtuar
në krahët e dashurisë fallco isha
përgjatë shtigjeve
të pakuptimësisë së ndjenjave.

Vetëm fjalë lavdërimi
brenda vetes kisha
Me shpirtin e përkushtuar,
e cila kishte mall
për pak përkëdhelje dhe dashuri.

Në mizorinë e përditshmërisë
ti ishe e imja ëndërr e paarritshme.
Si ndër duar sekretet
motrat e tua ishin.

Në fund, e papërfunduar mbeti
historia e dashurisë.
Këngët e trishta të shpirtit tim.

Çdo mendim vetëm për ty kisha
të dashurova
në ëndërr
Zotit me ligjërim iu luta
që dashurinë tonë ta kurorëzonte
të zbukuruar me gënjeshtrën
lulen e pabesisë…
Ti ike…
por vorbulla e fatit akoma këtu rri…
Ajo që le pas
si kokrriza pluhuri
mbetjet e vetme të së shkuarës…
Dhe një fjalë që shpirtin ma mbush…
Pas teje…
dashuri e rremë…

Ангела Коста ги изговара стиховите на македонската поетеса и сликарка Гордана Андоновска.

Гордана Андоновска поет, пишува поезија од мали нозе. По професија е уметник.
Живее и работи во својот роден град Куманово, Република Македонија.

Неверна љубов

Јас патував
во прегратки на лажна љубов..
По патеките ,
на бесмисленост на чувствата.
Само пофални зборови
имав во себе..

Со посветена душа,
која копнееше
за малку нежност и љубов.
Во суровост од секојдневието…

Ти беше мој
недостижен сон…
Во рацете
на тајните,
кои беа твоите сестри…

На крајот,
беше оставена недовршена
приказната за љубовта..

Тажна песна на душата…

Во секоја мисла за тебе,
те проколнав..

Во сон…
Ноќ со празнина.

Те молев…

Ја круниса нашата љубов.
Накитена со лага..
Со цвет на неверството…

Те нема..
Но виорот на судбината
остана тука…

Се остави зад себе..
Неколку зрна прашина
како остатоци од минатото..

И еден збор
што ми ја исполнува душата..
По тебе..

Лажна љубов…

Përktheu Angela Kosta shkrimtare, poete dhe Zv. Kryeredaktore në Gazetën Albania Press.