Angjelina Gjeka-KËNGA QË KËNDONIM DIKUR


Angjelina Gjeka

  · 

KËNGA QË KËNDONIM DIKUR

Shko dhe mos m’u kthe në kujtime Rini

tek vendi që rrinim dikur,

atje është nji gur që dremit në mjegull!

Shko e mos e kthe kokën pas se yjet symbyllur vrasin njeri-tjetrin!

ik,larg meje në shpellën e errët ku shpirti rënkon dhimbshëm,

luleshtryllet plasën gjak në buzët tona e vetmia, mbështillej në natën e ftohtë.

Mos u kthe më tek loti i kaltër, se dita zhgërryhet në pluhurin e gjurmëve të mbetura që vesa i lag,

mos i mbledh, grimcat e kangës që këndonin dikur, ajo ka humbë në fishkëllimën e erës!

Unë e ti rini, flejmë, frikshëm në kupën e qiellit!

About Post Author