Angjelina Xhika:Kush është si ne


Angjelina Xhika

Kush është si ne

Kush është si ne,

që kërkojmë hirin

e zemrave të djegura,nga dashuria,

ai hiri që dikur,

ndiqte hapat e lumturisë,që ka pas,

dhe sot e kujton,rri në heshtje,

ka buzëqeshjen e sforcuar,

me fytyrë të rrudhur,

dikur kishte jetuar,,,

me sytë e ulur poshtë,

mbretëron ………….vetmia,,,

kjo është pikëlluese,,

kush është si ne , ka ëndërruar,

si zogu që fluturon,

në qiellin e kaltër …diçka kërkon,,

kërkon një ëndërr të vrarë,,,

që ta ringjall,,,për shpirtin e humbur ,,

ka ndjerë ….shumë mall,

kush është si ne ,që vetëm mendoi,

dikë që deshi,buzën ja përvëloi,,

kush është si ne,,jemi drita e universit,

japim jetë,flasim me yjet,,,

errësirën e bëjmë dritë,

veç gëzim,je duke pritë,

kush jemi ne mos e harroni,

jemi ëngjëj,,në këtë botë,,

qiejt ç’do ditë ,,derdhin lotë,

tundimi më nuk duroi,

njerëzimit ,sytë ja verboi,

kush është si ne,

“Kjo mbetet një enigmë.”

A XHIKA

12.02.2014.

FIRENZE

About Post Author