Anomalia e valëve të Antarktidës: një zhvendosje e poleve mund të ndodhë në çdo moment


Eklipsi diellor i 8 prillit tërhoqi vëmendje të konsiderueshme nga teoricienët e konspiracionit. Shqetësimet varionin shumë, duke filluar nga eksperimentet e CERN-it deri te frika e një meteori kolosal kometë, me diametër të supozuar deri në 2600 metra, që do të ndikojë në Tokë.

Siç ishte parashikuar, mbrëmja e datës 8 kaloi pa ngjarjet e parashikuara nga teoricienët e konspiracionit. Megjithatë, kjo ndodhi vetëm sepse vëmendja u devijua diku tjetër. Kush ishte i shqetësuar me lartësitë e valëve të hënën? Ndërkohë, në rajonin e Antarktidës, diçka e tmerrshme është shfaqur.

Zona e formacionit është afërsisht e barabartë me madhësinë e Teksasit. Në epiqendër, valët arritën lartësinë 90 këmbë (afërsisht 30 metra), ndërsa lartësia mesatare e valës ishte rreth 25 këmbë.Krijuesit e secilës video përdorën shërbimet e tyre të preferuara—windy.com dhe ventusky.com—dhe të dy shërbimet treguan të njëjtin rezultat, duke konfirmuar se nuk jemi dëshmitarë të një avarie. Për më tepër, ka një tregues delikate nga të dhënat e vozës në Oqeanin Atlantik dhe Paqësor, të cilat shfaqën një goditje të njëkohshme.

Tani, të gjithë po mendojnë të njëjtën pyetje: çfarë ishte?

Si shkak është cilësuar stuhia, pasi lartësia e valës 30 metra është e tepruar. Edhe kapiteni i një aeroplanmbajtëse mund të shmangë një valë 15 metra, por kjo ishte dyfishi i lartësisë, pa asnjë turbulencë atmosferike apo reshje.

Një mundësi tjetër është një goditje, qoftë nga lart apo nga poshtë, e cila mund të gjenerojë një valë të tillë. Një ndikim nga lart do të ishte një meteorit, dhe nga poshtë, një tërmet. Megjithatë, të dyja do të prodhonin valë që rrezatonin në të gjitha drejtimet, gjë që nuk ishte rasti këtu – anomalia ruajti madhësinë e saj dhe u zhvendos në mënyrë të qëndrueshme drejt veriut.

Me përjashtimin e shpjegimeve konvencionale, kjo i lë ato jokonvencionale.

Një shpjegim i tillë mund të jetë një anije masive aliene pranë Antarktidës, duke shkaktuar valë uji. Ndërsa anija lëvizte drejt Grenlandës, ajo u ngjit, duke zgjeruar zonën e valëzimit, por duke zvogëluar lartësinë e valës.

Eklipsi i fundit ka nxitur spekulime të mëtejshme, pasi disa dëshmitarë raportuan se kishin parë UFO të shumta në vend të Hënës. Një regjistrim i veçantë supozohet se tregon një anije gjigante aliene që niset nga Antarktida gjatë eklipsit, duke çuar në hamendje për një model të vizitave të alienëve çdo katër vjet, duke nënkuptuar që origjina e tyre mund të jetë në afërsi të sistemit tonë diellor.

Ndoshta ekziston vërtet një program i fshehtë hapësinor, dhe të gjithë UFO-t pak a shumë të mëdhenj janë të bazuara në Polin e Jugut. Në fund të fundit, askush nuk lejohet të hyjë në Antarktidë për asgjë. Do të thotë se është plot me sekrete që na fshihen

Një tjetër teori jokonvencionale përfshin CERN-in, HAARP-in ose një projekt të ngjashëm sekret që mund të ngrohë ujin nga distanca.

Së fundi, ekziston mundësia e aktivitetit brenda bërthamës së Tokës, si p.sh. një rrymë hekuri që ndryshon rrugën e saj ose shfaqet, e ngjashme me rrjedhën pranë bërthamës së re të anomalisë magnetike braziliane.Rritja e fundit e metalit ka çuar në luhatje në fushën gravitacionale, të cilës uji i është përgjigjur me lëkundje.Ndërsa është e paqartë se cila hipotezë është më e sakta, ne mund të identifikojmë skenarin më alarmues. Për shembull, nëse një “gejzer nëntokësor prej metali të shkrirë” ose një “vullkan nëntokësor” do të ishte aktiv në thelbin nën anomali magnetike braziliane, kjo mund të tregojë se një zhvendosje e poleve është e pashmangshme.