Antifona-Vladimir Bizhga


Vladimir Bizhga

Te gjitha

I nxora

nga xhepat

e kujtese.

Shërbimet,

Xhirimet,

kamerat,

bateritë,

aparatet,

dubelsakun,

dashurit,

mbledhjet,

zgjidhjet,

telajot ,

tavaloci,

nudot,

natën

pa hënë,

poezitë,

ne kalldrëmin

e te marrëve,

rrokullisur

si i Sifizit

mite..

Hologrami

I jetës ,

Ku gjimnazistet

Si harabela,

Qukisnin

Buzëqeshjen

Tone.

Ditën

Në film,

Maleve

Me blerim,

Natën

Bixhoz,

ne hotelin

sakat

Zagoria.

Mbështjell

dritaret,

me batanije

leshi,

Batanijet

e sigurisë…

Natën,

e çanin

patrullat

e policeve,

qe heshtjen

si krimba

e hanin..

Ata,

po ata…

Komisar,

partizan,

ballista ,

gjerman,

me natën

ne mes

bixhoz

luanin,

bixhos

te rende..

Dera,

Në derë,

Ne kurrize

Ngjeshur

Dhe catite,

me pllaka ,

si luspa

peshku,

ku puthjet

zhduken.

Nga

Propagand

E agjitropit,

Me vithe

te gjera,

Shalët

ngritur

i kish

kurban,

unë

bishtin

e cigares,

i heshtur

e thithia

dhe gjyshin

nga nena

e kisha

ballist,

Babain

Partizan….

Misticizmi

I fshirë,

Ne fjale

te huaj,

ne hotelin

e fantazmave

Zagoria,

qe deshët

e reve

meshyer

e kishin…..

rri urte,

me thane,

se lufte

e klasave

mund

fusi

brenda,

nga jashtë…..

Po Ramo

evgjiti

me violinë

e qante

Kroniken

ne gurë,

ku qyteti im

i kacavjerur,

i habitur ,

mbetur.

Ne sytë

e tyre.

Ne zërat

e thyer,

ne të kënduarit

të çmendur,

Ku pasioni

Dhe vdekja

Dhe emri juajI

në këtë

natë

të errët,

librin e hënës

dhe pemën

e gjumit

këndon.

Lad bizhga@