Apokalipsi-Sherife Allko


Shkreptimat e zjarrta,tërbimshëm bien

mbi majat e maleve të thepisur ..

Bota dridhet e tëra,u tremb,u tromaks ..

Apokalipsi qëndron serbes përballë tyre

Me gjuhët e urrejtjes të pa përballueshme .

Nuk guxoj të shoh hënën,as dritën e saj

Errësira e ka mbuluar me tisin e frikshëm

Dhe fantazmat nuk figurojnë janë strukur në askund…

Pyes natën :ku ështē hëna,yjet ku janē…?

Nata e trembur përgjigjet ;

Nga urrejta njerëzore bota u errësua ….

E la vetëm me dhimbje e shqetësime .

Dëshmitarë të akopalipsit qiell – tokē…

janë vetëm ata !

Unë thjeshtë mbylla sytē

Të ndjej botën në kujtesën time …

Sherife Allko

Tiranë 2023