Arbereshe


Po ju prezantojme nje shkrim marra nga facebook per arbereshet

D’AmbrosioMfrancesca Ivan Lecce

Z. Zotëri.

Italo Elmo patëm nderin të ju mirëpresim në Cervicatin tonë të dashur. Falë saj, ne do të kemi mundësinë të bëjmë të njohur identitetet tona Arb eresh që kanë karakterizuar Komunitetin tonë Cervikatese ndër vite. Kjo punë u bë e mundur vetëm falë VAJZAVE TONA TË MREKULLUESHMEMISS ARBËRESHE 2020 Martina Coppolillo, Irma Uthull, Marta Aceto dhe Elvira Cipolla, të cilët me krenari pasuruan, zbukuruan dhe vlerësuan Reportazhin e Fotografisë. Gjithashtu dua te falenderoj bashkeshortin tim i cili na ndihmoi ne te gjitha aspektet organizative dhe mbeshtetjen logjistike, falenderoi per afersine e tij me kryetarin Gioberto Filice dhe nje falenderim te vecante per te dashuren dhe jashtezakonshmen Mariateresa Puzzo ne Licursi per plotesimin e nje endrre sidomos te rendesishme për mua, fustani im i mrekullueshëm, dhe duke na ndihmuar në bërjen e fotomontazheve dhe lent 2 fustanet e veshur nga Irma dhe Marta. Një përshëndetje e dashur dhe e ngrohtë shkon për Miss Arbëreshe 2019 Emilia Lanzillotta që nuk mund të merrte pjesë në nismë.Puna nuk është bërë por ky është një fillim i shkëlqyer 🥰.Duke punuar në vazhdimësi.

CERVIKUAR 3 SHTATOR 2021Korrigjimi i dasmës si thesar———————————-Në një ambient evokues ku një pjesë e kulturës materiale arbëreshe reziston ende, bëmë foto të kostumit tradicional gala / dasmë dhe skenat e dhuratave të dasmës që do të publikohen në veprën ′′ RITUALËT E NOZZIT NË SHOQËRINË TRADICIONALE: Kostum, dekorim dhe bukuri në gallat e grave arbëreshe “.Protagonistet ishin vajzat dhe shoqet e Cervicatit, të cilat mbërritën nga vendet fqinje për riten e dhuratave të dasmës nuses, veshur me gala tradicionale dhe fustanet e nusërisë.Reportazhi i disa ditëve më parë u realizua falë kokëfortësisë dhe aftësisë së vlerësuesit për pakicat gjuhësore dhe mbrojtjen e traditave historike dhe kulturore, Francesca Maria D ‘ Ambrosio, të cilën e falënderoj nga zemra.Dua të falënderoj kryetarin e bashkisë Cervicati, Gioberto Filice, i cili ka vënë veten në dispozicion gjatë gjithë vazhdës së punës.Nje falenderim i vecante per modelet e mrekullueshme dhe te mrekullueshme, protagonistet e skenave te ndryshme: Martina Coppolillo, Irma Aceto, Marta Aceto, Elvira Cipolla Maria Francesca D ‘ Ambrosio e Cervicatit dhe miqte e nuses se vendeve fqinje, Jessica Novello, Ilary Licursi, Alessandra Roberto. nga San Martino di Finita dhe Cerzeto.Por përtej veshjeve, gjetëm një mjedis mikpritës me vlera autentike.Një falënderim i veçantë për Ivan Lecce, bashkëshortin e Vlerësuesit nëçështje që kontribuoi në mënyrë aktive në suksesin e reportazhit.Gjithashtu dua të falënderoj prindërit e Maria Francesca, Mario D ‘ Ambrosio dhe Annina Coscarelli që kanë rijetuar në një mjedis të veçantë të jetës së vendit, momente të së shkuarës, duke nxjerrë në dritë, histori dhe fakte që karakterizuan territorin.

About Post Author