Ardhja e alienëve në një dokumentar të ri me protagondist personazhin e vitit 1975Çfarë ndodhi në të vërtetë me Travis Ëalton atë natë në 1975? 

Ëalton u zhduk nga një shteg i largët pyjor pasi ai dhe shokët e tij të punës hasën në një UFO.

Më 5 nëntor 1975, Travis Ëalton dhe gjashtë nga bashkëpunëtorët e tij kishin vozitur në një rrugë të largët të dheut në Pyllin Kombëtar Apache-Sitgreaves në verilindje të Arizonës, kur hasën në një objekt të çuditshëm të ndritshëm në formë disku që rrinte pezull aty pranë.

Ëalton kishte zbritur nga kamioni për t’iu afruar anijes kur u godit nga një dritë kaltërosh e cila e hodhi në tokë. Bashkëpunëtorët e tij u larguan nga vendi i ngjarjes në panik, por kur u kthyen pak kohë më vonë, ai dhe objekti misterioz ishin zhdukur. Ëalton do të shfaqej përfundimisht pesë ditë më vonë, i frikësuar, i hutuar dhe me kujtime kalimtare të takimit me entitete të çuditshme jashtëtokësore gjatë kohës që mungonte.Historia e tij do të bëhej një nga rastet më të njohura të rrëmbimit të UFO-ve të regjistruara ndonjëherë.Tani një dokumentar i ri i Discovery+ – “Shock Docs: Alien Abduction – Travis Ëalton” është vendosur të ngrejë kapak mbi përvojën e tij rrëqethëse në më shumë detaje se kurrë më parë.
Një traileri për dokumentarin, i cili do të shfaqet premierë më 18 shkurt, mund ta shikoni më poshtë.

2.
Kur bëhet fjalë për shikimet e supozuara të UFO- ve, ka pasur kaq shumë që  kanë ndodhur gjatë viteve sa që është e vështirë të vësh në pah incidentet më të famshmet të tilla. .  Megjithatë, kur bëhet fjalë për takimet e drejtpërdrejta me vizitorët e botës tjetër, do të jetë e vështirë të gjesh një rast aq famëkeq sa ajo që i ndodhi Travis Ëalton në vitin 1975. Në vend që të pretendonte se ai ishte vizituar në gjumë nga alienët, Ëalton u zhduk para dëshmitarëve të shumtë dhe nuk u gjet për gati një javë, me dekada që kur e pamë atë të rrëfente rregullisht përvojat traumatike që pësoi nga duart e udhëtarëve ndërgalaktikë. Përvoja është fokusi i Shock Docs: Alien Abduction – Travis Ëalton , i cili premierë nëzbulim    më 18 shkurt.

Më 5 nëntor 1975, një ekuipazh prej shtatë personash shkon me makinë në shtëpi pas një dite të gjatë pune në Pyllin Kombëtar Apache-Sitgreaves kur papritmas ndeshen me një UFO. Një nga burrat, 22-vjeçari Travis Ëalton, del nga kamioni për të hetuar. Shokët e tij të ekuipazhit tmerrohen kur dëshmojnë një ndezje drite blu nga anija e huaj që troket Travisin në dyshemenë e pyllit. Nga frika e vdekjes së Travisit, shokët e ekuipazhit ikin përsëri në qytet dhe thërrasin Sherifin. Kur një kërkim në zonë nuk gjen asnjë shenjë të Travis, lindin pyetje të çuditshme. A ishte Travis i rrëmbyer vërtet nga alienët? Apo bashkëpunëtorët e tij e vranë Travisin apo kishin të bënin me zhdukjen e tij dhe sajuan historinë e UFO-ve për të mbuluar gjurmët e tyre? Gjashtë anëtarët e ekuipazhit kalojnë ekzaminimet poligrafike, por thashethemet vazhdojnë. Historia e Ëalton bëhet një sensacion mediatik ndërkombëtar dhe i shtyn banorët e Snoëflake rurale, Arizona në buzë. Vite më vonë, filmiFire in the Sky sjell ndërgjegjësimin e historisë tek një grup krejtësisht i ri hetuesish të UFO-ve.