Armando Vebiu:Teksa muzgu i fundit kishte mbritur


Teksa muzgu i fundit kishte mbritur.

Për këtë Janar të ftohtë ndjesish’.

Në leksion më kish grabitur,

Ky qiell tërë copëza dashurish!

E sytë më humbën kur vështronin.

E ngelën pak brenda pikturës.

Sigurisht humba leksionin,

Dhe teoritë e Albert Bandurës.

Kryet kthyer në dritare.

Trupi mbetur po në sall’.

Mendja që kish humbur fare!

Zemra që pikonte mall!

Ky muzg grabitës sot qëlloi.

Sikur më fliste eja-eja..

Këtë thirrje që s’ma shpjegoi,

As Vigotski e as Piazheja.

About Post Author