Armela Drapi:Pasqyra e krisur


Armela Drapi

Pasqyra e krisur.

Qëndronte përballë një pasqyre të krisur.

Veten shikonte e nuk reagonte.

Fytyrën e ndarë në dy pjesë tregonte.

Njëra buzëqeshte e tjetra lotonte.

Buzëqeshte për të zënë rrugën e lotit.

E loti u mundonte ,rrugën ta gërmonte.

Fuqia e saj ishte natyrore.

Ballë mund ti bënte çdo force njerëzore.

Çdokush e xhelozonte,përçdo gjë që ajo bënte.

Dhe sa herë ndihmë kërkonte,

Askush nuk e ndihmonte.

Justifikime të ndryshme sajonin ,

saqë ajo kuptoi se asnjëherë s’do ndryshonin.