Armela Drapi:Zemra pëshpëriste


Zemra pëshpëriste

Zemra pëshpëriste,

Se sërish kishte filluar të ndjente

Të ndjente atë rrahje,

E cila thonte se më për të s’do ekzistonte.

Arsyeja?

Arsyeja je vetëm ti

I cili ikën dhe rikthehesh përsëri,

Për të qenë me mua ose për të më lënduar,

këtë se di…

Mërzitje?

Me ty jo…

As veten se kuptoj

Pse mëri s’të mbaj dot.

Dashuri?

Kjo ndoshta po…

Më bën të buzëqesh

Edhe atëherë kur vërtetë ndihem keq.

Lumturi?

Edhe kjo më ndodh…

Sa herë përmendesh

Pavetëdije, shpirti gëzon.