Arsimi dhe dituria!Afroviti Kruti


Erdhi prapë Shtatori,

Shumë të mira solli,

Fëmijët të qeshur, të gëzuar,

Plot me lule në duar !

Zilja e shkollës tingëllon,

Fëmijët përsëri të bashkuar,

Me çanta në kra duke vrapuar,

Në bangat e shkollës për të mësuar !

Mësoni o fëmijë dhe lexoni,

Dija është e juaja dhe mos përtoni,

Të dilni faqebardhë,

Prindrit dhe të gjithë ti nderoni !

Kudo që të jeni dhe të shkoni,

Gjuhën e nënës mos harroni,

Ju jeni e ardhmja jonë,

Jeni lule të bukura përgjithmonë !

Dhe ju o mësues edukatorë,

Gojë ëmbël si gjithmonë,

Nxënësit ti mbani afër e pranë,

Si nëna që mban evlanë ! (fëmijën )

@Afroviti Kruti

Athinë..11/9 / 2023