Askush mos të dyshoj se kjo e keqe erdhi nga akademitë dhe historianët tonë:Feri Arifi


Askush mos të dyshoj se kjo e keqe erdhi nga akademitë dhe historianët tonë në këto trava, po edhe individët ta dinë se kjo e keqe ka ardhur nga intelektualët tonë, ku ata thanë dhe i mbushën librat se sllavet këtu janë nga shekulli VI, pa të vetmen fusnotë, shihni librat e tyre dhe binduni vet.

E verteta është se deri më 1769 flitej vetem shqip nga Dubrovniku e Kotori dhe deri në Odesë. Ku mirreshin vendime për këtë, që nuk guxon të flitet në Ilirik ndryshe. Po ku humbi kjo gjuhë kaq shpejt dhe si u zhduk.

Shihni në dokument të cilin e posedoj unë. Shkrim i shkruar kur makina e shtypit ka ardhur dhe pasi është ndrruar gjuha në këto troje pas vitit 1900.

Nëse shikojmë prapa në histori, do gjejm mijëra ngjarje Ilire. Varre shqiptare të ilirve e dardanve ka gjithkund dhe kudo, a popull nuk ka. Popull sllav ka gjithkund a varre nuk ka ?!!!!