Asnjëherë-Blerta Basha


Blerta Basha

Asnjeherë nuk më pëlqen të urrej në jetë,

Më pëlqen gjithmonë paqe të kem,kudo,

Ç”do kush është dhuratë i lindur nga zoti ,

lulëzojë në qiellin e lumturisë gjithmonë.

S’ka më bukur se dashuria e shpirtit,

Kur shpërndahet si nektar në njerëzinë,

Jemi sot e si dihet të nesërmes,ç’na pret,

Ndaj përqafoje fort mirësinë e vertetë.

Nuk na hahet mishi në të vertetë ,jo,

Por na hahet fjala e mirë që nxjerrim,

Se fjala vret më shumë se plumbi

Kur del si helmi dhe shpërndan vrerin.

Ku ka më bukur të flasësh ëmbël

E nga shpirti të lulëzosh si trëndelinë,

Të shpërndash aromë dashurie me mirësi,

Asnjeherë në botë urrejtje mos të kesh…

E as zili !