Asteroidi 2022 ES3 do të kalojë brenda distancës së hënës më 13 mars


Më 13 mars 2022, asteroidi afër Tokës 2022 ES3 do të ketë një takim shumë të afërt, por të sigurt me Tokën. Do të vijë brenda rreth 208,000 milje (334,000 km) nga Toka, ose 87% e distancës mesatare midis Tokës dhe Hënës. Projekti Virtual Telescope do ta shfaqë atë drejtpërdrejt, në internet, pikërisht në kohën e fluturimit. Furnizimi i drejtpërdrejtë do të fillojë në orën 18:30 UTC më 13 mars 2022.

Astronomët e zbuluan këtë asteroid nga  në Arizona më 7 mars 2022. Ata njoftuan zbulimin në të njëjtën ditë.

Sipas bazës së të  dhenave te trupave te vegjel të NASA JPL , asteroidi ka një diametër të vlerësuar në rangun prej rreth 30 deri në 40 këmbë (10-22 metra).

Përfundimi: Asteroidi Pranë Tokës 2022 ES3 do të ketë një takim të afërt dhe të sigurt me Tokën më 13 mars 2022.

Gianluca Masi

About Post Author