Asteroidi sa një elefant kaloi Tokën një “përafërsi” prej 2200 miljesh


Ka shumë ndikime të mundshme atje. 

Shkëmbi hapësinor na kaloi në një distancë prej 2200 miljesh – një pjesë e distancës në të cilën disa satelitë rrotullohen rreth Tokës.Kur bëhet fjalë për skenarët e fatkeqësive, nuk ka asnjë aq të tmerrshëm sa perspektiva e një asteroidi gjigant që të përplaset në Tokë, duke shkaktuar shkatërrim të patreguar dhe duke zhdukur qytetërimin njerëzor.

Ky nuk është një skenar i kufizuar as në filma – ka ndodhur shumë herë gjatë historisë së Tokës, duke rezultuar në ngjarje të mëdha zhdukjeje, si ajo që vrau dinosaurët.

Siç qëndrojnë gjërat, nuk është çështja nëse do të ndodhë përsëri, por kur.

Megjithatë, për fat të mirë, asteroidi që u hodh drejt Tokës javën e kaluar, me siguri nuk ishte një nga këto kërcënime të nivelit të zhdukjes.

Përveçse ishte vetëm sa një elefant, ai na kaloi në një distancë prej 2200 miljesh.

Më shqetësues, megjithatë, ishte fakti se ky asteroid i veçantë ishte zbuluar relativisht kohët e fundit, që do të thotë se nëse do të kishte qenë një kërcënim, do të kishte qenë tepër vonë për të bërë diçka për të.

Ai gjithashtu na kaloi shumë afër – në fakt ai ishte asteroidi i katërt më i afërt i regjistruar ndonjëherë.

Kjo do të thotë se kërcënimi i paraqitur nga asteroidët është ende shumë real – edhe një asteroid me përmasa mesatare mund të shkaktojë shumë dëme nëse do të na godasë.

Prandaj, zbulimi i objekteve të tilla ndërsa ato janë ende larg në hapësirë, mbetet një përpjekje shumë e rëndësishme.

About Post Author