Astrofizikani  rrëfen shikimin e UFO-ve


Çfarë pa Siegel atë natë?

Ethan Siegel takoi diçka një natë në New Mexico që do ta linte atë të hutuar për gati dy dekada. Mund të jetë e lehtë të përjashtohen shumë shikime të UFO-ve si yje, avionë, flakërima, drone dhe gjëra të tjera të zakonshme, por kur personi që raporton shikimin është një pilot, polic, ushtarak ose shkencëtar, ne priremi t’i kushtojmë më shumë vëmendje të dyjave. çfarë panë dhe çfarë menduan se ishte.

Në një artikull të kohëve të fundit për Big Think, astrofizikani i doktoraturës Ethan Siegel përshkroi një pamje të UFO-ve që ai është përpjekur t’i japë kuptim prej vitesh, por që vazhdon të mbetet një mister i plotë. Ndodhi përsëri në dhjetor 2006 ndërsa ai dhe një mik po ktheheshin nga një vizitë në Monumentin Kombëtar të Bandelier në Nju Meksiko. Ata kishin qenë duke vozitur nëpër shkretëtirë të largët në muzg kur Siegel vuri re një “dritë të ndezur, blu, në formë elipse”, e cila filloi të qëndrojë e palëvizshme në qiell përpara se të fillonte ngadalë të lëvizte.

“Ndërsa u afrua, ajo shkëlqeu, por nuk dukej se ishte asgjë tjetër përveç një disk blu të fortë dhe dukej se rriti shpejtësinë me një shpejtësi alarmante,” shkroi ai.

“Më pas u nis në të djathtë, më shpejt dhe më larg nga ne, dhe pas rreth dy ose tre sekondash lëvizjeje me shpejtësinë maksimale, drita thjesht u shua.” Ajo që është interesante në lidhje me shikimin është se si Siegel shkoi për të dekonstruktuar atë që pa, ndërsa përpiqej të përjashtonte shpjegime të ndryshme konvencionale bazuar në përvojat e tij.

Ai përfundimisht arriti në përfundimin se ai nuk ishte në gjendje të gjente një përgjigje përfundimtare – në vend të kësaj doli me atë që ai i konsideronte si një sërë mundësish të pamundura, duke përfshirë atë që ajo të ishte e huaj në origjinë. Thënë kështu, ai gjithashtu pranon se gjasat më të mëdha janë që të ishte diçka e zakonshme.

“Kur nuk mund të shpjegoni atë që keni parë vetë, është e lehtë të lini imagjinatën tuaj të egër”, ka shkruar ai.

Burimi: Big Think

About Post Author