Astronautët, shkencëtarët dhe inxhinierët i bashkohen studimit të ri të UFO-ve të NASA-s


Ish-astronauti Scott Kelly është një nga anëtarët e ekipit. Kredia e imazhit: NASA / Robert MarkowitzAgjencia hapësinore ka zbuluar emrat e njerëzve që do të jenë në ekipin e saj të pavarur të hetimit të UFO-ve.Në qershor, NASA njoftoi se do të nisë një studim të ri i cili do të fokusohet në analizimin e të dhënave ekzistuese astronomike për anomali që nuk mund të shpjegohen shkencërisht.

Tani, më në fund, studimi më në fund ka filluar dhe NASA ka zbuluar më shumë detaje – duke përfshirë identitetin e 16 individëve që do të ndërmarrin kërkimin.

“Eksplorimi i të panjohurës në hapësirë ​​dhe atmosferës është në qendër të asaj se kush jemi ne në NASA,” tha Thomas Zurbuchen, administrator i asociuar i Drejtorisë së Misionit Shkencës të agjencisë.

“Të kuptuarit e të dhënave që kemi rreth fenomeneve ajrore të paidentifikuara është thelbësore për të na ndihmuar të nxjerrim përfundime shkencore rreth asaj që po ndodh në qiellin tonë. Të dhënat janë gjuha e shkencëtarëve dhe e bëjnë të pashpjegueshmen, të shpjegueshme.”

Studimi, i cili do të zgjasë 9 muaj, – sipas njoftimit për shtyp – “do të hedhë bazat për studimin e ardhshëm mbi natyrën e UAP-ve për NASA-n dhe organizatat e tjera”.

Gjetjet, çfarëdo qofshin ato, do të vihen në dispozicion të publikut në mesin e vitit 2023.

Anëtarët e ekipit të studimit janë:

 • Kryetari David Spergel – president i Fondacionit Simons.
 • Anamaria Berea – një profesoreshë e asociuar e Shkencës Llogaritëse dhe të të Dhënave në Universitetin George Mason në Fairfax, Virxhinia.
 • Federica Bianco – një profesoreshë e përbashkët në Universitetin e Delaware në Departamentin e Fizikës dhe Astrofizikës.
 • Paula Bontempi – një oqeanografi biologjike.
 • Reggie Brothers – një partner operativ në AE Industrial Partners në Boca Raton, Florida.
 • Jen Buss – CEO i Institutit Potomac të Studimeve të Politikave në Arlington, Virxhinia.
 • Nadia Drake – një gazetare e pavarur shkencore dhe shkrimtare kontribuese në National Geographic.
 • Mike Gold – nënkryetar ekzekutiv i Hapësirës Civile dhe Çështjeve të Jashtme në Redwire në Jacksonville, Florida.
 • David Grinspoon – një shkencëtar i lartë në Institutin e Shkencave Planetare në Tuscon, Arizona.
 • Scott Kelly – një ish-astronaut i NASA-s, pilot testues, pilot luftarak dhe kapiten i marinës amerikane në pension.
 • Matt Mountain – president i Shoqatës së Universiteteve për Kërkim dhe Astronomi (AURA).
 • Warren Randolph – zëvendësdrejtor ekzekutiv i Departamentit të Hetimit dhe Parandalimit të Aksidenteve të Administratës Federale të Aviacionit për Sigurinë e Aviacionit.
 • Walter Scott – nënkryetari ekzekutiv dhe shefi i teknologjisë i Maxar në Westminster, Kolorado.
 • Joshua Semeter – një profesor i inxhinierisë elektrike dhe kompjuterike, si dhe drejtor i Qendrës për Fizikën Hapësinore në Universitetin e Bostonit.
 • Karlin Toner – ushtrues detyre i drejtorit ekzekutiv të Zyrës së Politikave dhe Planeve të Aviacionit të FAA.
 • Shelley Wright – një profesor i asociuar i fizikës në Universitetin e Kalifornisë, Qendra e San Diegos për Astrofizikën dhe Studimet Hapësinore.

About Post Author