Astronauti i Apollo 15: Alienët janë të vërtetë, ata e krijuan botën tonë


Gjatë viteve, shumë studiues dhe shkrimtarë kanë marrë frymëzim nga nocioni se Alienët e Lashtë mund të kenë luajtur një rol në formësimin e njerëzimit. Ndërsa kjo teori ndeshet me skepticizëm nga shkenca kryesore, ajo mbështetet nga një mori provash të zbuluara në mbarë botën. Lidhja më bindëse midis rritjes së qytetërimit dhe qenieve jashtëtokësore qëndron në analet e historisë, shpesh të gdhendura në dorëshkrime të lashta dhe pllaka balte që i kanë rezistuar provës së mijëvjeçarëve.

Ndërsa këto tekste historike janë intriguese, ato nuk janë të vetmet prova. Në të gjithë globin, artefakte të panumërta përshkruajnë figura që kanë një ngjashmëri të jashtëzakonshme me astronautët e ditëve moderne. Duke folur për astronautët, Al Worden, një anëtar i shquar i misionit Apollo 15 të NASA-s, ofroi perspektiva intriguese mbi jetën jashtëtokësore . Worden supozoi se njerëzit mund të gjurmojnë prejardhjen e tyre që nga alienët e lashtë. 

Ish-astronauti i Apollo 15 pretendoi se alienët ishin entitete reale që kishin vizituar Tokën në të kaluarën e largët dhe kontribuan në formimin e qytetërimit tonë. Ai vuri në dukje letërsinë sumeriane si provë bindëse, duke sugjeruar se njerëzit, në fakt, mund të jenë vetë alienët, duke keqinterpretuar origjinën e tyre. Worden theksoi se duhet vetëm të lexohen tekstet e lashta sumeriane për të zbuluar këto zbulime mahnitëse. Fatkeqësisht, Al Worden ndërroi jetë më 18 mars 2020, por besimi i tij në shkrimet e lashta sumeriane vazhdoi. Këto tekste përshkruajnë një botë ku njerëzit bashkëjetonin me perënditë, duke shërbyer si subjekte të tyre. Në sistemin e lashtë të besimit sumerian, çdo qytet kishte hyjninë e tij mbrojtëse. Legjenda më e hershme e regjistruar e krijimit sumeriane, e gjetur në një pllakë kuneiforme në Nippur, Mesopotami në 1893, tregon për qenie të ngjashme me perëndinë që mbërritën në Tokë dhe e bënë atë të banueshme përmes minierave dhe punës. Ai gjithashtu tregon një rebelim nga perënditë kundër punëtorëve të tyre të munduar.

Përpara njerëzve, Anunnaki, një grup hyjnish të nderuar nga sumerët, akadët, asirianët dhe babilonasit, përdorën Igigi-t (nganjëherë shkruhen “Igigu”), brezi i ri i perëndive të lashtë astronautësh, si fuqinë e tyre të punës për nxjerrjen e arit në Tokë. . Sidoqoftë, këta punëtorë më vonë u rebeluan kundër Annunaki-ve, duke çuar në zëvendësimin përfundimtar të Igigi-t me njerëz.

Në kozmologjinë e Mesopotamisë së lashtë, tre kupola përfshinin mbretërinë qiellore. Yjet banonin në kupolën më të ulët, Igigi banonte në kupolën e mesme dhe An, perëndia i lidhur me qiellin, zinte kupolën më të jashtme. Perspektiva e Al Worden gjen mbështetje në punën e Dr. Ellis Silver, autor i “Njerëzit nuk janë nga Toka: Një Vlerësim Shkencor i Evidencës”. Dr. Silver pohon se jeta në Tokë mund të jetë katalizuar nga qenie jashtëtokësore mijëra vjet më parë.

Sipas teorisë së tij, njerëzit duhet të ishin specia më dominuese në univers, megjithatë trupat tanë të vdekshëm nuk janë të përshtatshëm për mjedisin e Tokës, të prekshëm nga rrezet e diellit, fatkeqësitë natyrore dhe sëmundjet. Dr. Silver pohon, “Njerëzimi është gjoja specia më e zhvilluar në planet, megjithatë është çuditërisht e papërshtatshme dhe e papajisur mirë për mjedisin e Tokës: i dëmtuar nga rrezet e diellit, një mospëlqim i fortë për ushqimet që ndodhin në mënyrë natyrale, shkalla qesharake e lartë e sëmundjeve kronike dhe më shumë.” Ai arrin në përfundimin se njerëzimi nuk e ka origjinën nga format indigjene të jetës në Tokë, por ka evoluar diku tjetër dhe është transplantuar në planetin tonë si Homo sapiens plotësisht i zhvilluar midis 20,000 dhe 60,000 vjet më parë.