Astronomët ukrainas raportojnë se kanë parë UFO ‘kudo


Diçka e çuditshme po frekuenton qiejt mbi Ukrainë. Kredia e imazhit: Forca Ajrore e SHBANjë përpjekje e vazhdueshme kërkimore për të vëzhguar dhe dokumentuar UAP-të mbi Ukrainë, thuhet se ka nxjerrë mjaft pamje.Studimi, i cili po kryhet nga astronomët nga Observatori Kryesor Astronomik (MAO) i Akademisë Kombëtare të Shkencave të Ukrainës, ka përdorur dy stacione meteorësh të vendosura në Kiev dhe fshatin Vinarivka për të pastruar qiejt për çdo gjë të çuditshme ose të pazakontë.

Duke pasur parasysh se Ukraina është një zonë lufte, ndoshta nuk është e papritur që të ketë shumë avionë, dronë dhe mjete të tjera ajrore që frekuentojnë qiejt mbi vend, por siç rezulton, studiuesit kanë dokumentuar “një numër të konsiderueshëm të objekte natyra e të cilave nuk është e qartë”.

Autorët e gazetës përshkruajnë dy kategori të UAP – “kozmikë” (të cilat janë objekte shumë të ndritshme më të ndritshme se qielli) dhe “fantom” (objekte shumë të errëta që duken të zeza në qiell).

Këto objekte u zbuluan shumë herë, shpesh në grupe prej disa në një kohë.

Studiuesit gjithashtu regjistruan disa prej tyre duke lëvizur me shpejtësi të konsiderueshme.

“U zbuluan fluturime të vetme, grupore dhe skuadrile të anijeve, që lëviznin me shpejtësi nga 3 deri në 15 gradë në sekondë”, shkruan ata.

“Disa objekte të ndritshme shfaqin ndryshueshmëri të rregullt të shkëlqimit në intervalin 10 – 20 Hz.”

“Vëzhgimet në dy vende të UAP-ve në një bazë prej 120 km me dy kamera të sinkronizuara lejuan zbulimin e një objekti të ndryshueshëm, në një lartësi prej 1170 km.

“Ajo pulson për një të qindtën e sekondës në një mesatare prej 20 Hz.”

“Fantomat vërehen në troposferë në distanca deri në 10 – 12 km. Ne vlerësojmë madhësinë e tyre nga 3 deri në 12 metra dhe shpejtësinë deri në 15 km/s.”

Raporti ka çuar në spekulime se disa prej këtyre objekteve po operohen nga fuqi të huaja si Kina dhe mund të jenë projekte të fshehta të zeza për të cilat askush aktualisht nuk di asgjë.

Duke pasur parasysh ngjarjet në Ukrainë, nuk është jashtë sferës së mundësisë që Kina të mund të përdorë automjete të tilla atje. Është gjithashtu e mundur që këto janë automjete të fshehta të operuara nga SHBA.

Sido që të jetë rasti, duket se studiuesit ukrainas janë mjaft të intriguar.

.

Burimi:Vice.com

About Post Author