At-Mëmëdheu Im-Leonard Pipa


At-Mëmëdheu Im-Leonard Pipa

AT-MËMËDHEU IM

Unë e dua

At-mëmëdheun tim,

pa kushte!

Ashtu siç e donte im atë,

ashtu siç e do ime më.

Ashtu siç e donin

gjithë para ardhësit e mi mesdhetarë.

Unë jam shqiptar,

njësoj si ata!

I papërkryer

por i papërkulur.

I papërlyer

por me të meta plot.

Asnjëherë se kam shitur,

se kam tradhëtuar,

se kam lënduar At-mëmëdheun tim!

As unë,

as paraardhësit e mi,

as fara dhe soji im!

E duan pa kushte,

pa bujë,

në qetësi…

Zjarri i dashurisë për të

asnjëherë nuk u shuhet në shpirt,

në shpirtrat e tyre gjithë plage nga hallet e mëdha.

Unë e dua

At-mëmëdheun tim!

Askush nuk më tha

se duhej ta bëja

sepse dashuria per të

lind pa lindur,

është dashuri përpara dashurive!

E dua

At-mëmëdheun tim

dhe si çdo i dashuruar

unë jam shërbetor i tij,

ushtar i tij,

adhurues i tij!

Dhe keshtu do të jenë,

dhe femijët e mi,

nipërit, mbesat,

ata që s’kanë lindur akoma,

kurdo dhe kudo që të lindin…

gjithë fara e fisi im!

Unë e dua

At-mëmëdheun tim!

Dhe ligji juaj nuk ma bën dot pis dashurinë për të!

About Post Author