Ata-Llesh Gjoka


ATA

Kalonin urës me parmakë hekuri të ndryshkur

Ku s’kishte kaluar prej kohësh njeri

Diku në këmbë të saj u ndalën, u puthën

Dhe lanë ca shënja buzësh aty.

Dikush përhapi fjalë se kishin parë hije

Qimiteri ishte pranë, një vrap pele larg

Dikush përgjonte pishave në korije

Çifti ishin të gjallë apo fantazmë.

Hijet çdo ditë nxinin dhe pastaj faniteshin

Dritës së zbehtë si fjollë në muzg

Kodrës së bregut gurë të murmë rrokulliseshin

Dhe ata puthitur tretnin makthin nën urë.

Kishin dëgjuar ata zemërvluar

Se urat sjellin shumë fat në jetë

Sa kodra e brigje lumenjsh kishin bashkuar

Sa valë të tërbuara përcollën ato në det.

Ai vend i rrallë mund të sillte magji

Dhe sekrete dashnorësh të mbante nën zë

Të tjerë mund ta merrnin rrugën për aty

Muzgu kur binte larë me pak hënë.

Dhe ashtu te urë e vjetër bregut nën korije

Hijet po e vizitonin vendin më shpesh

Legjendat me fantazma filluan të shuheshin

Qimiteri natën po flinte i qetë.

Ndoshta një selfie e 1 person dhe syze