Ata po vijnë-Vladimir Bizhga


Ata që largohen dhe ata që qëndrojnë…….

..Me ledha te mbuluan,

Me zinxhir, dhe parfume,

Te bene te pa demshem,

Te dehen ,syunjurit,

Ne humbetiren ,e humbur,

Pa fabrika dhe sirena,

Pa turne

dhe greva,

pa dashuri,

dhe shpresa,

te vodhen qiellin

dhe cekanin,

te morren rritimn e jetes,

kush je ti pa djellin ne duar,

pa te neserme,

qe troket ne vetemi,

pa te neserme,

pa lodrat e femijve,

me brenga,

me halle,

me genjeshtra,

me votime,

me presidente ,

pa president,

me particka,

me genjeshtra,

Me ledha te mbuluan,

Me zinxhir,

dhe parfume,

Te bene te pa demshem,

Te dehen ,

syunjurit,

Ne humbetiren ,

e humbur,

ne kryqezimin

e hidhrimit,

nga duart e tyre,

te ashpra,

nga rrudhat,

dhe brazdat e thella,

kur qielli,rritet mbi ta,

ata po vijne,

me cekic e misteri,

ata po vijen ,

dhe hapen mijera dyere,

dyere e dritare te shpreses,

jemi ,me ju vllezer.