Atdhe:Godo Mehmetaj


Atdhe shumë më mungon ,

dhe për ty ndihem i etur ,

nuk u ngopa me të shkruar,

për ty malli me ka tretur.

Fjala e ëmbël Atdhe

brenda zemrën ma copëton ,

si lumi mendimet vijnë ,

syri mbi letër pikon .

Atdhe je më i shtrenjti ,

ashtu si Nena dhe Baba,

i larguar nga gjiri yt,

ne dhe të huaj u plaka.

Buza me ka plasur gjak

që nuk flas gjuhen time,

të vij e ta shëroj pak

ku rrjedhin ato burime.

Atdhe ,ti nuk më dëgjon .

jam si zogu pa fole ,

ndoshta unë këtej do vdes,

shpirti im do vijë atje ….

 

Exif_JPEG_420

About Post Author