Atdheu imë Shqipëri-Fatmir Pushi


Dashuria ime, shpirti imë, Shqipëri,
Parajsa jote, ……..me blu hyjnore ,
Me fusha pjellore, e kodra me lule,
Lumenjtë e pyjet të japin bukuri.

E dua përqafimin e shpirtit tëndë ,
Emrat e njërzëve që lanë gjurmë në histori,
Pa ty …………nuk ka lumturi jeta,
Aty dhe zogjët …. këndojnë shqip.

Armiqtë u munduan të grabërojnë,
Në katër pjesë …….ty të coptuan ,
Kosov ,Camëri, Skopje, e Mali Zi
Po zemrat e Shqiptarëve si ndan dot njëri.

Unë besoj se një ditë do këtë bashkim,
Në yllin tënde që zbret nga galektika,
E do të ngroh popullin tëndë me shpres,
Që të ringjallet …….i gjithë shpirti.

Dashuria ime shpirti imë,
Besoj se do të lulëzosh si një kopsht,
Dhe do bëhesh një zonjë e vërtet,
Dhe do të sillni lumturi pasardhësve tanë.

Toka lindi nga kënaqësia,
Gëzimi na këndon nga universi,
Lumturia………….. na jep butësi,
Jetojmë me ty vitet fluturojnë.

Je paparashikueshëme si një mrekulli
Bukuria jote është më e ndritshme,
Do jem me ty deri në vdekje,
Edhe pse punoj në emigrim.

Do të jem me ty në çdo hapësirë,
Po lindë përsëri drita për ty,
Dhe gjithë vëndi do mbulohet me petale,
Për të bërë kombin duhet bashkim.