Atdheu me ”Naimin”-Vilson Mersinllari


———————————–

O -Naim-o biri im,në mërgim shumë ke shkruar

për malet,fushat,pyjet,për lisat e gjatë.

për kodrat,gërxhet,lumenjtë e kulluar

për burimet me ujë të ftohtë,që ndodhen malit lart.

Ke shkruar shumë vjersha,vargje dhe poezi

për këtë temë,do flasim ne të dy -tani

e di si jam katandisur,unë ta dish ti

unë Nëna jote,me emërin-Shqipëri-.?

Ke shkruar shumë kohë më parë,ti o -Naim-

punë,punë,natë e ditë,që të shohim pakëz dritë

punoi i gjori popull se ishte punëtor dhe trim

nuk pa asnjëherë dritë,por vetëm u cfilit.

U mërzit aq shumë populli i shkretë

që përgjigjen ta dha me të shpejtë

o -Naim-djali të punoje ti vetë

ta provoje një herë turnin e tretë.

Të gjitha ato që ndër vite ndërtoi

erdhi një ditë dhe i -shkatrroi-

shkrove dhe për-lisat e gjatë-

këto i hëngri motorrsharra me gjithë-sëpatë.

Shkrove për gërxhet,kodrat e bukura

por këto janë bërë cep më cep-purë-

ju kanë vënë zjarrin në çdo vënd

i kanë djegur,i kanë bërë zhurë.

Po të më shikosh ti o-Naim-mirë

sot unë ngjaj porsi shkretëtirë

ke shkruar për lumenjtë me ujë të kulluar

sot që të gjithë,janë turbulluar.

Në cdo lumë nga një -mulli-

gjoja prodhojnë ata energji

shtratet e tyre ju a kanë gremisur

ja u kanë prishur,ju a kanë thepisur.

Kur bie shi dalin nga shtrati

egërsohen,fryen siç duket nga inati

marrin rrugë,nëpër fusha dhe ara

përmbytin o Naim,ç’gjejnë përpara.

Dhe burimet me ujë të ftohtë

të gjithë kudo ata janë tharë

po te shikosh ”damarët”e tyre

u janë plasaritur,u janë carë.

Më e keqja është o -Naim-djali

me njerëzit u ndamë për së-gjalli-

ikën me lanë mua -SHQIPERINË-

ikën nëpër botë,murën arratinë.

Si zogjtë e Korbit,janë shpërndarë

anë e mbanë tej Botës mbarë

e c’të të them o -Naim-djali

mua se si do më verë halli.!!!