Atdheu:Leonard Pipa


ATDHEU

Miq kurrajo do atdheu,

Që s’mungon në shqiptarë,

Burra, gra mbini nga dheu,

Po na heq i ligu zvarrë!

Do drejtësi, do drejtësi!

Do nder, do moral,

Mjaft rendët në marrëzi!

Po notojmë në moçal!

Miq…të mënçur do atdheu,

Mjaft i shkelët,i përqeshët,

Dhe si relike muzeu,

Në një cep pa bukë i ngjeshët!

Miq…heronj kërkon atdheu,

Nuk bëhet me matrapazë,

Që gjëmojnë sa tundet dheu,

Si legjendat në Prekaz!

Atdheu do luftëtarë,

Që kanë zot veç shqiptarinë,

Shqiptaria se ka mbarë,

Kur protestave u prijnë!

Atdheu…do burra bese,

Gra të mira, gra hyjnore,

Pastaj ka një fije shprese,

Që s’të lënë në rrugë qorre!

Se atdhe veç një ti mundesh,

O ta kesh, o mos t’a kesh!

Nuk ke zgjidhje veç të tundesh,

Se budallë nuk mund të jesh!

About Post Author