Atë ditë…!Zymer H.Haliti


ATË DITË…!

(Kushtuar nënës sime)

Nga një qoshe nënë rrije si në pritë

teksa drejt derës drejtoje sytë

prisje ardhjen time atë ditë

se unë atë kohë vija në vizitë.

Nuk më fole asnjë fjalë

edhe pse më kishe veç një djalë

por me mall më vështrove pa ndalë

sikur doje ta thoje të vetmën fjalë.

U bë ditë e paharruar

kur doje të thoje ca fjalë

unë në heshtje kumtin e kam kuptuar

Të më bekoje sa të jam gjallë.

Eh nëna e dashur ,e bukur

si asnjë tjetër në këtë botë

ende të kujtoj në qoshe e strukur

Dhe befas nga malli rrjedhin lot…!

Zymer H.Haliti