Atje ku ngroh me mire dielli-Godo Mehmetaj


Atje ku ngroh me mire dielli ,

atje pret Nene Shqiperia,

atje malet prekin qiellin,

atje kam mijera deshira .

O ju bijte e saj ku veni ?

qe kaptuat oqeanin,

si keto troje nuk do gjeni ,

dhe per to do tu marre malli.

Nene e Babe kujt ja lini?

iket e moret dynjane.

kur te vini a i gjeni?

do ti qani permbi varr .

Ah, kjo plage qe kullon gjak,

si nuk u mbylle njehere,

dere e prag fshat me fshat

i gjen te mbyllur me ferre.

Ju o bijte e Shqiperise,

ne u kthefshi ndonjehere ,

nuk do njihni fare e fis ,

as trojet ku keni lere.

Nga Godo Mehmetaj.