Atmosferë:Fatbardha Amzaj


Atmosferë

Duhet pak atmosferë,

Në të bukurën pranverë,

Se dhe vet pranvera ,

Vjen plot shend e veré.

Të jesh në mes lulesh,

Në oazet e saj,

T’u marrésh aromën,

Dhe bukuriné e mjaltë.

I duhet atmosfera,

Qytetit tim sharmant,

Dhe zhurma e lehtë,

Nga deti me dallgë.

Dhe puhiza e detit

Të té përkédhel,

Dielli perëndimit,

Syrin kur e fsheh.

Të ketë gjallëri ,

njerëz që nxitojnë,

Kur dalin shëtitje,

Kur në puné shkojnë.

Kjo éshtë perëndia,

Lagur nga dy dete,

Këtu gjen qetësinë,

Bën paqe me veten.

About Post Author