Aty-Hazis Hysa


ATY …..!

Aty ku s’ka dashuri
ka hipokrizi
Nga shprehitë
E këqija s’ka të mira

Se sa e si vjen
E mira nga shoqëria
Duhët me vepra
Të tregosh se je njeri

Aty ku ka xhelozi
gufon edhe zilia
Inati dhe pabesia
Lajmërohen si vetima.

Arroganca do e mbjellë
Mashtrimin ndër sy
Gënjeshtra e mashtrimi
mbetën cilësi e veti e brishtë

Aty ku është e sëmuar
ndërgjegjëja më s’ka shërim
Dukuritë e lindura në gjene
edhe Hëna i përtrinë

Njeriu me vyrtyte e cilësi
Të mira tregon njerëzi
Duke e ndihmuar shoqërinë
për një jetë të mirë

Mynih.