Aty në atë mal-Feri Arifi


ATY NË ATË MAL

(Zekrija Dardhishtës)

Aty në Koshare

Frynte flladi Pranverës

Aty Zekrija, erdhi si era

Aty afër Junikut

Sikur nga qielli zbriti

I djersitur si shi

Luftoj trimi pa pushim

Hero i gjallë ishte

Guximtar i thanë

Zekrija Dardhishta

Aty u ba legjendë

Në mes të shokëve

Edhe pse i pari printe

Bashkim kërkonte

Trojet nga janë

Ato të vendit tonë.

NIJAZI REXHEPIT

Sllatinë moj

Gjithnjë krenare

Me ty

U betumë sa hera

Tokën nuk e lëshuam

E jona ishte

Çdoherë nënë sqetull

Pate atë pushkën tënde

Armikut i dridhej dheu

Aty ti në istikame shkove

Aty në atë mal

Aty në atë maje

Qielli sillet i njejt!

Në Koshare e gjithë Vitia

Pyesin njerzit kush po lufton

Për vend e atdhe

Nijzi Rexhepi

Me Shokët e ti

Po nga Shkupi e Ferizaji

Nga Fraca e Algjeria

Kush janë ata që po vdesin

Është Vitia ai vendi luftave

Të gjith po vdesin për tokë të vetë

Ashtu vepruan ndër beteja

Po edhe në këtë vend.

+3

Shiko statistikat

Mbulimi i postimit: 107

Të gjitha reagimet:

5Ti dhe 4 të tjerë