Autori i fantashkencës kujton takimin e fëmijërisë me UFO-n në formë V


Harary ka zhvilluar një interes të madh për fenomenin.

Ajo që shkruan Dan Harary mund të jetë fantashkencë, por ajo që ai pa si fëmijë një pasdite në vitin 1970 ishte shumë e vërtetë.I lindur në Asbury Park, Nju Xhersi, Harary nuk kishte menduar shumë për mundësinë e vizitorëve të huaj deri në një ditë të vitit 1970, kur pa diçka që do t’i qëndronte për pjesën tjetër të jetës së tij.

Ai ishte 14 vjeç në atë kohë dhe babai i tij e kishte çuar në shtëpi nga shkolla hebraike kur i pa diçka që rrinte pezull aty pranë dhe i kërkoi që të tërhiqej.

Ajo që pa – një UFO e madhe argjendi në formë V-je – e la atë të luftonte për t’u besuar syve të tij.

“Ishte ndoshta 200 metra në ajër, plotësisht i heshtur, dhe thjesht po rrinte pezull,” tha ai për Mail Online . Thjesht kaloi shumë, shumë ngadalë në lagjen time dhe nuk mund ta besoja atë që po shihja.

“Babai im e shikoi atë sikur po mendonte se çfarë duhej të blinte në dyqan ushqimor të nesërmen. Ai nuk kishte asnjë interes. Vetëm pamja në fytyrën e babait tim ishte sikur ta kishte parë njëqind herë”.

Kur arritën në shtëpi, Harary telefonoi një gazetë lokale dhe iu tha se kishin marrë një numër telefonatash për objektin. Sidoqoftë, asgjë në lidhje me të nuk u botua kurrë.

Duke menduar për incidentin tani, 66-vjeçari beson se babai i tij – i cili ishte një inxhinier ushtarak që kishte punuar në disa projekte top-sekret – e dinte saktësisht se çfarë ishte objekti.

Ai madje kujtoi se i kishin dhënë një “zbulim syri” në atë kohë, por babai i tij nuk tha asgjë për këtë.

Harary do të vazhdonte të shihte UFO-t e tjerë gjatë jetës së tij, por ai kurrë nuk e zbuloi se cili ishte objekti që kishte parë atë ditë në vitin 1970.

Babai i tij, i cili vdiq në vitin 2017, në fund mori gjithçka që mund të dinte për të,varri i tij.