Avi Loeb drejton një përpjekje prej 1.5 milion dollarësh për të gjetur teknologjinë e alienëve në fundin e oqeanit


A mundet që CNEOS 2014-01-08 të përmbajë teknologji aliene? Kredia e imazhit: RafaelMousob / PixabayAstronomi i Harvardit beson se një meteoroid që ra në Tokë në vitin 2014 mund të përmbajë teknologji aliene.Në fillim të këtij viti, u zbulua nga Komanda Hapësinore e SHBA (USSC) se një top zjarri me lëvizje të shpejtë, i cili shpërtheu mbi Papua Guinenë e Re 8 vjet më parë, në fakt e kishte origjinën nga jashtë sistemit tonë diellor – para zbulimit të vizitorit ndëryjor ‘Oumuamua në 2017 Sipas Dr.

Avi Loeb të Harvardit, pjesë të këtij objekti (i cili u quajt CNEOS 2014-01-08), ranë në Oqeanin Paqësor dhe tani janë të shtrirë në shtratin e detit, vetëm duke pritur për t’u gjetur.

Ja ku bëhet e çuditshme, megjithatë – Loeb pohon se ekziston mundësia që objekti të ishte jashtëtokësor me origjinë dhe që fragmentet të mund të përmbajnë teknologji aliene.

Ai tani po financon një ekspeditë prej 1.5 dollarësh për të gjetur dhe nxjerrë këto fragmente nga fundi i oqeanit.

Loeb argumenton se CNEOS 2014-01-08 bie në sy sepse po udhëtonte jashtëzakonisht shpejt në krahasim me objekte të tjera të ngjashme dhe ishte shumë më i fortë se një meteorit tipik hekuri.

Në fakt gjetja e fragmenteve të vogla të një objekti që ishte vetëm rreth dy metra i gjatë para se të shpërthehej do të jetë mjaft sfidë, megjithatë, duke i shtyrë disa të pyesin nëse është e mundur fare.

Teoria që qëndron pas përpjekjes është vënë në pikëpyetje edhe nga shkencëtarë të tjerë.

“Hipoteza e teknologjisë së huaj është aq e largët sa nuk ka asnjë arsye shkencore për ta konsideruar këtë si diçka tjetër përveç se dikush pa prova që qan ujkun kur nuk ka asnjë ujk që kemi parë ndonjëherë më parë,” astrofizikani dhe kritiku i vjetër i Loeb Dr. I tha Ethan Siegel Salon .

“Të thuash se është teknologji aliene, për mua, është një mashtrim absolut për qindra e qindra shkencëtarë legjitimë të sistemit diellor që po bëjnë punë të shkëlqyera duke studiuar atë që ekziston në të vërtetë”.

About Post Author