Avi Loeb pretendon se mund të ketë një objekt të dytë ndëryjor në Tokë


 TK Randall

A jemi duke u vizituar nga objekte nga përtej sistemit tonë diellor? Kredia e imazhit: Willgard / PixabayAstronomi i Harvardit Avi Loeb dhe kolegu Amir Siraj besojnë se ata kanë identifikuar një vizitor tjetër ndëryjor.Loeb sigurisht që ka bërë emër vitet e fundit si ithtar i idesë se objektet ndëryjore si ‘Oumuamua – e cila u zbulua në vitin 2017 – mund të ndërtohen artificialisht.

Kur u zbulua në fillim të këtij viti nga Komanda Hapësinore e SHBA (USSC) se një top zjarri me lëvizje të shpejtë, i cili shpërtheu mbi Papua Guinenë e Re 8 vjet më parë, në fakt e kishte origjinën nga jashtë sistemit tonë diellor, Loeb nxitoi të sugjeronte se ky ishte një tjetër potencial. shembull i teknologjisë së huaj.

Objekti, i cili mendohej se kishte zbritur në oqeanin Paqësor, dukej se shfaqte një nivel të pazakontë qëndrueshmërie që nuk përputhej me meteoritët e zakonshëm.

Kjo e shtyu atë të niste një përpjekje prej 1.5 milionë dollarësh për të gjetur fragmentet e mbijetuara në dyshemenë e oqeanit.

Tani, megjithatë, Loeb dhe astrofizikani Amir Siraj besojnë se ata kanë identifikuar një tjetër objekt ndëryjor që shpërtheu në brigjet e Portugalisë në vitin 2017.

_Për më tepër, ky objekt i dytë duket të jetë po aq jonormalisht i fortë sa i pari.

“Ne nuk kemi një mostër mjaft të madhe për të thënë se sa më të fortë janë objektet ndëryjore se objektet e sistemit diellor, por mund të themi se janë më të fortë”, tha Siraj për Vice në një email.

“Shanset për të vizatuar në mënyrë të rastësishme dy objekte në top 3 nga 273 janë 1 në 10 mijë.”

“Dhe kur shikojmë numrat specifikë në lidhje me shpërndarjen e objekteve, zbulojmë se shanset Gaussian janë më shumë si 1 në një milion.”

Ndërsa Loeb pohon se këto objekte – të cilat ka të ngjarë të shtrihen në fund të detit – mund të jenë pjesë të teknologjisë aliene, është gjithashtu e mundur që ato mund të jenë mbetje të një shpërthimi supernova.

Sido që të jetë rasti, do të duhet të gjesh një dhe ta ekzaminosh drejtpërdrejt për ta ditur me siguri.

Burimi: Vice.com

About Post Author