Avi Loeb së shpejti do të provojë se alienët ekzistojnë


<> at One World Observatory on April 12, 2016 in New York City.

Komuniteti i UFO-ve ka akuzuar qeverinë amerikane për fshehjen e informacionit mbi UAP-të për më shumë se 90 vjet, dhe ky pretendim u theksua gjatë seancave dëgjimore të UAP të korrikut 2023 . David Grusch, një nga dëshmitarët dëshmoi se ka UFO në posedim të qeverisë amerikane, të ulur në një vend të pazbuluar për të cilin Grusch është në dijeni. Dëshmitarë të tjerë, Ryan Graves & David Fravor thanë se teknologjia e këtyre zanateve të panjohura është superiore ndaj çdo zanati të krijuar nga njeriu.

Presioni në rritje nga publiku ka çuar në spekulime për seancat e ardhshme dëgjimore të UAP, duke e detyruar qeverinë amerikane ta trajtojë çështjen seriozisht. Njëkohësisht, komuniteti shkencor ka shfaqur një interes për fenomenin UAP. Dy shkencëtarë të shquar Avi Loeb dhe Garry Nolan kanë thënë së fundmi se kanë të dhëna për UFO-t dhe kanë parë objekte për të cilat nuk mund të flasin në publik. Këto deklarata tronditëse nga Loeb & Nolan tentojnë të ngrenë seriozitetin e enigmës së UAP, të mbajtur nga qeveritë në mbarë botën.

Në janar 2021, Dr. Loeb publikoi librin, me titull ” Jashtëtokësor: Shenja e parë e jetës inteligjente përtej tokës “. Në libër, ai dyfishon deklaratat e tij për Oumuamua si një objekt artificial jashtëtokësor. Në qershor 2021, ai e lidhi në mënyrë eksplicite hipotezën e tij Oumuamua me hetimet në rritje të qeverisë për fenomene ajrore të paidentifikuara në një kolonë të opinionit Scientific American.

Në një intervistë të vitit 2021 me Curt Jaimungal nga TOE , Dr. Loeb konfirmoi se Projekti Galileo filloi testimin e një grupi instrumentesh që do të vëzhgonin qiellin dhe do të analizonin të dhënat me algoritme të inteligjencës artificiale. Ai tha më tej se “Shpresojmë që deri në vitin 2023, ne do të fillojmë të mbledhim të dhëna në vendet ku ka raportime për këto objekte [UAP]. Kjo është dega e tretë e projekteve Galileo, ne tashmë po bëjmë këtë kërkim dhe duhet të shohim se është një ekspeditë phishing.”

Në një vit, gjërat rezultojnë të jenë në favor të Dr. Loeb. Në këtë intervistë me Unraveling the Universe, Dr. Loeb diskutoi përparimin e Projektit të tij Galileo, i cili synonte studimin sistematik të fenomeneve të tilla të UFO-ve. Ai konfirmoi se disa zyrtarë qeveritarë e vizituan atë nga Uashingtoni DC, të cilët supozuan se ai ishte në rrugën e duhur. Ndoshta, ai ka të drejtë për disa UFO që mund të jenë jashtëtokësorë. Megjithatë, ai sqaroi se do t’i jepte përparësi ndarjes së këtij informacioni të UAP me publikun sesa informimi i parë i Pentagonit.

Ai shpjegon se njohuritë shkencore nuk duhet të klasifikohen apo fshihen nga publiku. Ai beson se çdo zbulim në lidhje me UFO-t, ashtu si çdo gjetje tjetër shkencore, duhet të ndahet me të gjithë njerëzimin. Nuk duhet të ketë privilegj të veçantë për qeverinë në diskutimet shkencore. Ai gjithashtu vë në dukje se shqetësimi i qeverisë për sensorët e klasifikuar nuk ka të bëjë me vetë të dhënat, por me zbulimin e llojit dhe cilësisë së sensorëve të përdorur, të cilët potencialisht mund të ndihmojnë kundërshtarët. Ai hedh poshtë teoritë e konspiracionit dhe beson se qeveria është vërtet e hutuar nga disa nga objektet që ata kanë vëzhguar.

Projekti Galileo përfshin ngritjen e observatorëve me instrumente më të avancuara që monitorojnë qiellin 24/7. Ata përdorin algoritme të mësimit të makinerive për të analizuar të dhënat e mbledhura. Kjo qasje sistematike jo vetëm që rrit shanset për të zbuluar më shumë ngjarje, por gjithashtu lejon kalibrimin statistikor të vëzhgimeve. Duke monitoruar vazhdimisht qiellin, ata mund të përcaktojnë frekuencën dhe modelet e këtyre objekteve të paidentifikuara, të cilat mund të jenë të dobishme për të kuptuar dhe shpjeguar potencialisht natyrën e tyre.

Kur u pyet për ndonjë gjetje specifike nga Projekti Galileo, Dr. Loeb mban një qëndrim të kujdesshëm. Ai thotë: “Nuk mund të flas publikisht për ndonjë gjetje specifike në këtë moment”. Kjo përgjigje ngjall kuriozitet pasi sugjeron se mund të ketë vërtet disa zbulime intriguese që ia vlen të diskutohen.

Duke ecur përpara, biseda zhvendoset drejt implikimeve të mundshme për njerëzimin nëse ekspeditat zbulojnë se këto objekte janë me origjinë teknologjike nga përtej sistemit tonë diellor. Dr. Loeb thekson se implikimet do të ishin të mëdha, të cilat ai i ka diskutuar gjerësisht në librin e tij të ri me titull “Ndëryjor: Kërkimi për jetën jashtëtokësore dhe e ardhmja jonë përtej tokës”.

Një përgjigje e ngjashme erdhi edhe nga profesori i Stanford-it, Garry Nolan, i cili është pjesëmarrës në Korporatën Hapësinore Copernicus të Avi Loeb-it, një kompani private, tip i ri i eksplorimit të hapësirës, ​​me seli në Massachusetts, e cila nxit të menduarit me rreze të gjatë dhe përdor teknologji shkatërruese për strategji të reja njerëzore në hapësirë.

Dr. Nolan diskutoi disa projekte emocionuese në lidhje me UFO-t dhe eksplorimin e hapësirës me Podcasters të Studimeve UAP, Louie Borges dhe Jason Guillemette.

Nolan përmendi se Copernicus synon të vendosë mijëra pajisje të vogla në të gjithë sistemin diellor për të kërkuar shenja jete dhe prova të vizitave të kaluara jashtëtokësore. Këto pajisje do të shërbenin si kamera vëzhgimi dhe synohen të jenë të disponueshme, duke e bërë eksplorimin e hapësirës më kosto-efektive në krahasim me misionet tradicionale të raketave miliardë dollarëshe të kryera nga NASA. Fokusi është në eksplorimin e vendeve të ndryshme në sistemin diellor për të zbuluar prova të mundshme të jetës ose takime të mëparshme me entitete aliene.

Louie Borges më pas thekson rëndësinë e mos zbulimit të të dhënave të ndjeshme ose të papublikuara nga studiuesit e tjerë dhe i kërkon Nolanit të respektojë bashkëmoshatarët e tij. Nolan e pranon këtë shqetësim dhe përmbahet nga dhënia e detajeve specifike në lidhje me të dhënat e jashtëzakonshme që ai ka parë nga grupet e tjera kërkimore. Ai përmend se po i ndihmon ato grupe që të shkruajnë gjetjet e tyre për botim, duke treguar se këto gjetje janë të rëndësishme dhe garantojnë prezantim të kujdesshëm në komunitetin shkencor.

Nolan përshkruan shkurtimisht ngjarjen e regjistruar të kapur nga dy kamera, të cilën ai e konsideron një dukuri të jashtëzakonshme dikur. Ai përmend se çdo gjë që u regjistrua dukej se reagonte ndaj një sinjali dhe iu afrua nga afër studiuesve. Ndërsa përmbahet nga zbulimi i detajeve të tjera, ai shpreh shpresën se studiuesit e tjerë do të jenë në gjendje t’i publikojnë së shpejti gjetjet e tyre.

Ekzistenca e të huajve

Për më tepër, Avi Loeb po diskuton hetimin në vazhdim për meteorin e quajtur IM1 që u rrëzua në Tokë më 8 janar 2014. Ai dhe ekipi i tij kanë gjetur pika të vogla metalike nga shtrati i detit jashtë ishullit Manus, Papua Guinea e Re, ku meteori shpërtheu në një top zjarri mbi Oqeanin Paqësor. Këto pika janë duke u analizuar në katër laboratorë në mbarë botën për të përcaktuar nëse ato përbëhen nga teknologji e panjohur për njerëzimin dhe potencialisht me origjinë nga jashtë Sistemit Diellor.

Sipas tij, forca materiale dhe shpejtësia e meteorit ishin anomali në krahasim me shkëmbinjtë tipikë hapësinorë. Loeb thotë: “Ka një shans që është artificiale – që është një anije kozmike, potencialisht një anije kozmike, për shkak të karakteristikave të saj të pazakonta.” Ai përmend se meteori lëvizte me një shpejtësi shumë të madhe, më shpejt se 95 për qind e yjeve aty pranë dhe forca e tij materiale ishte më e fortë se shkëmbinjtë e tjerë hapësinorë të kataloguar nga NASA. Kjo ngre pyetjen nëse objekti është bërë nga ndonjë aliazh artificial.

Dr. Loeb tha për Daily Star se mostrat e mbledhura aktualisht janë duke u studiuar në katër laboratorë në mbarë botën dhe brenda një muaji apo më shumë, ata shpresojnë të zbulojnë se nga është krijuar meteori dhe nëse ai ka një origjinë teknologjike. Loeb sqaron se mund të jetë diçka e ngjashme me përplasjen e anijes kozmike Voyager me një planet, i cili mund të shfaqet si një meteor.

Një javë pasi informatori i departamentit të mbrojtjes, David Grusch, informoi Kongresin Amerikan se 40 dëshmitarë okularë kishin zbuluar posedimin e qeverisë amerikane të rrënojave nga anija kozmike e alienëve të rrëzuar, Loeb bëri një vëzhgim interesant. Ai spekuloi se ekspedita e tij për të tërhequr materialet mund ta ketë inkurajuar Grusch, një ish-punonjës i Agjencisë Kombëtare të Inteligjencës Gjeohapësinore, të parashtrojë pretendimet e tij. Avi beson se Kongresit të SHBA-së mund t’i duhet rreth një vit për të hetuar pohimet e Grusch dhe ai theksoi se të shohësh të tjerët të flasin hapur mund të frymëzojë guxim te individët.