Avi Loeb zbulon më shumë detaje rreth zbulimit të sferulave të tij “aliene”


A ishin këto objekte të prodhuara nga një qytetërim alien? 

Astronomi i Harvardit duket më i bindur se kurrë se ka gjetur prova të teknologjisë aliene në fundin e detit.Në qershor, Loeb – i cili ka qenë në një ekspeditë për të kërkuar pjesë të një objekti ndëryjor që ra diku në Oqeanin Paqësor – publikoi një artikull në blog që përshkruan zbulimin e sferulave metalike misterioze me një përbërje që ai pretendon se është “anormale” kur krahasohet. te lidhjet e prodhuara nga njeriu.

Që atëherë, shumë media kryesore e kanë marrë këtë histori dhe kanë dalë më shumë detaje.

“Ne gjetëm dhjetë sferula,” tha Loeb. “Këto janë sfera pothuajse perfekte, ose mermere metalike. Kur i shikon ato përmes një mikroskopi, ato duken shumë të dallueshme nga sfondi.”

Sipas gjetjeve të ekipit të tij, objektet janë 84% hekur, 8% silic, 4% magnez dhe 2% titan, ndërsa 2% e mbetur përbëhet nga elementë gjurmë.

“Ai ka forcë materiale që është më e fortë se të gjithë shkëmbinjtë hapësinorë që janë parë më parë dhe të kataloguar nga NASA,” tha Loeb. “Ne kemi llogaritur shpejtësinë e tij jashtë sistemit diellor.”

“Ishte 60 km në sekondë, që është më shpejt se 95% e të gjithë yjeve në afërsi të diellit. Fakti që ishte bërë nga materiale më të forta se edhe meteoritët hekuri dhe lëvizte më shpejt se 95% e të gjithë yjeve në afërsi. e diellit, sugjeroi se mund të jetë një anije kozmike nga një qytetërim tjetër, ose ndonjë vegël teknologjike.”

Megjithatë, siç qëndrojnë gjërat, gjetjet e ekipit të tij ende nuk janë verifikuar në mënyrë të pavarur.