Babagjysh-Vaso Papaj


Që fëmijë të desha shumë.

Porta tak, unë s’bëja gjumë.

Ndruheshe të nxirrje zë,

Mos të njihte këtu ndonjë.

Dhe të njoha unë një mot:

Mjekërbardhë, si Babazot.

Solle libra, solle lodra,

Njoha nënën nga aroma.

Shkuan vite, fëmijët u rritën…

Një mesnatë me festë më pritën.

Pa më njohur, hyra dola.

Babagjysh, të imitova.

Rrodhi koha, një fund viti,

Desha gëzim t’i jap tim nipi.

Në hotel “Vivas” e çova

Dhe aty prapë të takova.

Këtë herë pa thes, pa lodra,

S’kishe zbritur male e kodra.

Truke skene, veshur trend.

Kurrë kështu s’të mbaja mend.

Ma përkëdhele lepurushin.

Dhuratë, një CD-i me gjyshin.

Zëri i yt, vargjet e mia:

Për orë të mira e të këqija.

Njoha kështu një mik të vjetër,

Babagjysh në shekull tjetër.

Brenda tij, me shumë dëshirë,

Llozte një aktor i mirë.