Ballada e besës:Vladimir Bizhga


Ballada e besës

Petrit Ruka dhe Ymer Agua.
Baladë e besës , qe e bije me një bukuri,dhe elegancë te penës se tij, poeti Petrit Ruka labi, kaoni rebel .Trajtimi mitik , dhe risia gati filmike e imazheve detaju me një figuracion tepër moderne, na sjell një version te ri te balladës se Ymer Agos. Një evazion i realitetit, gati Homerik pa e mohuar atë.
Petrit Ruka ky rishtar i shenjte i poezisë dhe filmit ,krijon si Francesko Goja një univers në kohë e hapësirë ku vepra e tij, është e plotë dhe e zhvilluar. Ku gjallenon nji vetëdije mitike tepër e ndërthurur me interferencat kohore. E kam pare atë , qe gëzohej si fëmijë, dhe thithte cigaret duke, me treguar, bëmat e Ymer Agos. Ne këtë kohe dimri, ai, shpirti i ti poetik, mu qas pranë ne dritare.

Do ta lexojnë te pasmit, more Lad, nipërit e nipërve. Unë heshta, duke pare atë copë ciell, te verbuar nga mjegulla e acartë.  Ymer Agua ndoshta vjen prej Spanje me një veturë, apo autobus, apo avion , si turist..
Lad bizhga@ 

About Post Author