“Banor i përjetshëm”-Afërdita Hadaj


———————

Jeta, është e bukur,

por ka dhe një fund.

Lum ata fisnikë,

mbrapa, lën gjurmë.

Gjuha, është e bukur,

por ka dy standarte.

Nënë gjuhë, fshihet helmi

po ruhet, edhe mjalti.

Çdo fjalë, që mbanë helmin,

është si ujët e derdhur.

Shum lehtë, për ti nxjerë,

por vështirë, për ti mbledhur.

Gjithë fjalët e bukura,

që mbajnë, brënda mjaltin.

Janë, kultura edukata,

që vlerat, s’ti humbasin.

Sot, përmbi varreza,

lotët derdhen lumë.

Në jetën, e përditëshme,

urrejtje pa fundë.

E ju o njerës, me cmirë,

më duani, sa jam gjallë.

Se po u largova……….!!

Eshtë e kotë që qanë.

Më mbuloni, me gjëmba,

ashtu, siç mi dhuruat,

gjithë jetën…….Trëndafilat

i mbani vetë, të shëroni sedrën.

Banorë, i përjtshëm,

në xhehnet,do shkoj.

As,nuk do më shihni,

as, nuk do ju shikoj.

Lumë ai, që mbrapa,

gjurmë, të mira lë.

Kujtimet, rrojnë gjatë.

dhe s’humbasin më.

AFËRDITA HADAJ.

/17/9/2023/ KËLCYRË.