“Baresha”-Gazmend Freitag


I nderuari Gezim,Ndoshta do ma publikoni pikturen time Baresha, ne bashkangjitje ju lutem. Ju faleminderit nga zemra per agazhim kulturor.  

Kritikë arti nga: Caterina Randazzo
Nga italishtja në shqip: Leonora Buçinca

Gazmend Freitag është një artist që njeh sekretet e figurave dhe i përdor për të prodhuar vepra të fakturave të larta. Ne pikturë, në veqanti me portrete arrinë të përcjellë emocione tërhequr nga vëzhgimi nga ajo që e rrethon, duke hapur dimensione të reja stilistike. Figuracioni i piktorit Gazmend Freitag jet e kuptushme si një shfryrje e talentit të tij dhe krijimtarisë së tij. Në fakt artisti paraqet mbi pikturë ripunimet e tija nga realja, duke vënë në dukje me theks të veqantë në fytyrat e portretëve. Sintaza e tij kompozicionale ndjek diktatet e mësimit të mënyrës dhe plotësohet me konsiderata të përshtatshme të cilat theksojnë romantikën.

Gazmend Freitag

Kaarstraße 3

4040 Linz | AUSTRIA