Bashkëthemeluesi i OceanGate dëshiron të ndërtojë një koloni lundruese në Venus


Venusi nuk është destinacioni më mikpritës. 

Sikur vizita në Titanikun të mos ishte mjaft e rrezikshme, imagjinoni të jetoni në një koloni të pezulluar në retë e një bote tjetër.OceanGate – firma pas ekspeditës fatkeqe të Titanikut që së fundi mori jetën e pesë pasagjerëve të saj – fillimisht u bashkëthemelua nga Guillermo Sohnlein në vitin 2009.

Ndryshe nga Stockton Rush i cili u vra në katastrofë, megjithatë, Sohnlein u largua nga kompania në 2013 për ndiqni projekte të tjera – duke përfshirë një që është edhe më ambicioz se OceanGate.

I quajtur ‘Humans2Venus’, përpjekja e tij e fundit synon të krijojë një koloni të tërë në atmosferën e Venusit, e aftë të strehojë deri në 1000 njerëz brenda 25 viteve të ardhshme.

“Harroje OceanGate. Harro Titanin. Harro Stockton,” i tha ai Business Insider .

Njerëzimi mund të jetë në prag të një përparimi të madh dhe të mos përfitojë prej tij, sepse ne, si specie, do të mbyllemi dhe do të shtyhemi përsëri në status quo.”

Nëse ideja për të jetuar në retë e Venusit tingëllon paksa shumë ambicioze, atëherë kjo ndodh sepse është.

Të jetosh lart në atmosferën e planetit sigurisht që ka më shumë kuptim sesa të jetosh në sipërfaqe për shkak të presionit të tij ekstrem dhe kushteve të skëterrës, por edhe kështu, askush nuk është as afër ndërtimit të një kolonie në orbitë rreth Tokës, e lëre më në një planet tjetër.

Nëse afati kohor i deklaruar 25-vjeçar do të jetë i mjaftueshëm për të arritur një sukses të tillë, mbetet për t’u parë.