Bashkim Golemi:Mirëmëngjes!


Bashkim Golemi:Mirëmëngjes!

Në një mëngjes

ashtu si gjithë të tjerët

ngrihem në këmbë,

e apro

dritarja.

Në një moment të kohës

ajri i pastër

duke më ledhatuar fytyrën

ngadalë pëshpërit:

Mirëmëngjes!

Si një tingull,

si një jehonë

gurgulat e burimeve

në bjeshkë

duke të shoqëruar

nga këngë të mahnitshme

e zogjve

në pishat e larta

që mbushin hapësirën

ajrit të pastër.

Mirëmëngjes!

Si pëshpërima e valëve të detit

që pastron shikimin

me shijen e ujit të kripur.

Mirëmëngjes!

Si magjia e natyrës

me ku, ku

që derdhej në dhomë.

Mirëmëngjes!

Shkund pluhurin e kitarës së harruar

në zemrën time

si një melodi

që prek zgjimin e litarëve

këngën e harruar,

aty ku tingujt hyjnë brenda

që jehon me shpirtin,

dhe zemra

duke rrahur fort

i jep rrahjet këngës,

mbushje

çdo cep të zemrës.

I desideri

ata fluturojnë nga

në qiellin e kaltër.

Ëndrrat

Njerëz që eksultojnë

dalin për të vallëzuar

në mes të natyrës.

Mirëmëngjes!

Këndojnë lulet

gjethet në pemë

dhe një rreze dielli

hyr në shpirt

duke djegur hijet.

Mirëmëngjes!

Jo si ditët e tjera!

Por një mëngjes i mirë

e një jete të re.

29 tetor 2018.

About Post Author